loading...
فروشگاه و وبلاگ استودیو انیمیشن اپیکس
پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید فطر بر مسلمین جهان مبارک باد

  پیشاپیش فرا رسیدن عید سعید فطر بر مسلمین جهان مبارک باد 


https://rozup.ir/view/1674391/fetr%20matlab.jpg

     
       عید سعید فطر


عید فطر یکی از دو عید بزرگ در سنت اسلامی است که درباره آن احادیث و روایات بیشمار وارد شده است. مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.

امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) در یکی از اعیاد فطر خطبه ای خوانده اند و در آن مؤمنان را بشارت و مبطلان را بیم داده اند.

خطب امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام یوم الفطر فقال: ایها الناس! ان یومکم هذا یوم یثاب فیه المحسنون و یخسر فیه المبطلون و هو اشبه بیوم قیامکم، فاذکروا بخروجکم من منازلکم الی مصلاکم خروجکم من الاجداث الی ربکم و اذکروا بوقوفکم فی مصلاکم و وقوفکم بین یدی ربکم، و اذکروا برجوعکم الی منازلکم، رجوعکم الی منازلکم فی الجنه.

عباد الله! ان ادنی ما للصائمین و الصائمات ان ینادیهم ملک فی آخر یوم من شهر رمضان، ابشروا عباد الله فقد غفر لکم ما سلف من ذنوبکم فانظروا کیف تکونون فیما تستانفون (1)

ای مردم! این روز شما روزی است که نیکوکاران در آن پاداش می گیرند و زیانکاران و تبهکاران در آن مایوس و نا امید می گردند و این شباهتی زیاد به روز قیامتتان دارد، پس با خارج شدن از منازل و رهسپار جایگاه نماز عید شدن به یاد آورید خروجتان از قبرها و رفتنتان را به سوی پروردگار، و با ایستادن در جایگاه نماز به یاد آورید ایستادن در برابر پروردگارتان را و با بازگشت به سوی منازل خود، متذکر شوید بازگشتتان را به سوی منازلتان در بهشت برین، ای بندگان خدا، کمترین چیزی که به زنان و مردان روزه دار داده می شود این است که فرشته ای در آخرین روز ماه رمضان به آنان ندا می دهد و می گوید:

«هان!بشارتتان باد، ای بندگان خدا که گناهان گذشته تان آمرزیده شد، پس به فکر آینده خویش باشید که چگونه بقیه ایام را بگذرانید.»

عارف وارسته ملکی تبریزی درباره عید فطر آورده است: «عید فطر روزی است که خداوند آن را از میان دیگر روزها بر گزیده است و ویژه هدیه بخشیدن و جایزه دادن به بندگان خویش ساخته و آنان را اجازه داده است تا در این روز نزد حضرت او گرد آیند و بر خوان کرم او بنشینند و ادب بندگی بجای آرند، چشم امید به درگاه او دوزند و از خطاهای خویش پوزش خواهند، نیازهای خویش به نزد او آرند و آرزوهای خویش از او خواهند ونیز آنان را وعده و مژده داده است که هر نیازی به او آرند، بر آوره و بیش از آنچه چشم دارند به آنان ببخشند و از مهربانی و بنده نوازی، بخشایش و کارسازی در حق آنان روا دارد که گمان نیز نمی برند.» (2)

روز اول ماه شوال را بدین سبب عید فطر خوانده اند که در این روز، امر امساک و صوم از خوردن و آشامیدن برداشته شده و رخصت داده شد که مؤمنان در روز افطار کنند و روزه خود را بشکنند فطر و فطر و فطور به معنای خوردن و آشامیدن، ابتدای خوردن و آشامیدن است و نیز گفته شده است که به معنای آغاز خوردن و آشامیدن است پس از مدتی از نخوردن و نیاشامیدن. ابتدای خوردن و آشامیدن را افطار می نامند و از این رو است که پس از اتمام روز و هنگامی که مغرب شرعی در روزهای ماه رمضان، شروع می شود انسان افطار می کند یعنی اجازه خوردن پس از امساک از خوردن به او داده می شود.

عید فطر دارای اعمال و عباداتی است که در روایات معصومین(ع) به آنها پرداخته شده و ادعیه خاصی نیز آمده است.

از سخنان معصومین(ع) چنین مستفاد می شود که روز عید فطر، روز گرفتن مزد است. و لذا در این روز مستحب است که انسان بسیار دعا کند و به یاد خدا باشد و روز خود را به بطالت و تنبلی نگذراند و خیر دنیا و آخرت را بطلبد.

و در قنوت نماز عید می خوانیم:

«... اسئلک بحق هذا الیوم الذی جعلته للمسلمین عیدا و لمحمد صلی الله علیه و آله ذخرا و شرفا و کرامة و مزیدا ان تصلی علی محمد و آل محمد و ان تدخلنی فی کل خیر ادخلت فیه محمدا و آل محمد و ان تخرجنی من کل سوء اخرجت منه محمدا و آل محمد، صلواتک علیه و علیهم اللهم انی اسالک خیر ما سئلک عبادک الصالحون و اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون »

بارالها! به حق این روزی که آن را برای مسلمانان عید و برای محمد(ص) ذخیره و شرافت و کرامت و فضیلت قرار دادی از تو می خواهم که بر محمد و آل محمد درود بفرستی و مرا در هر خیری وارد کنی که محمد و آل محمد را در آن وارد کردی و از هر سوء و بدی خارج سازی که محمد و آل محمد را خارج ساختی، درود و صلوات تو بر او و آنها، خداوندا، از تو می طلبم آنچه بندگان شایسته ات از تو خواستند و به تو پناه می برم از آنچه بندگان خالصت به تو پناه بردند.

در صحیفه سجادیه نیز دعایی از امام سجاد(ع) به مناسبت وداع ماه مبارک رمضان و استقبال عید سعید فطر وارد شده است:

«اللهم صل علی محمد و آله و اجبر مصیبتنا بشهرنا و بارک لنا فی یوم عیدنا و فطرنا و اجعله من خیر یوم مر علینا، اجلبه لعفو و امحاه لذنب و اغفرلنا ما خفی من ذنوبنا و ما علن ... اللهم انا نتوب الیک فی یوم فطرنا الذی جعلته للمؤمنین عیدا و سرورا و لاهل ملتک مجمعا و محتشدا، من کل ذنب اذنبناه او سوء اسلفناه او خاطر شرا اضمرناه توبة من لا ینطوی علی رجوع الی.»

پروردگارا! بر محمد و آل محمد درود فرست و مصیبت ما را در این ماه جبران کن و روز فطر را بر ما عیدی مبارک و خجسته بگردان و آن را از بهترین روزهایی قرار ده که بر ما گذشته است که در این روز بیشتر ما را مورد عفو قرار دهی و گناهانمان را بشوئی و خداوندا بر ما ببخشایی آنچه در پنهان و آشکارا گناه گردانیم ... خداوندا! در این روز عید فطرمان که برای مؤمنان روز عید و خوشحالی و برای مسلمانان روز اجتماع و گردهمائی قرار دادی از هر گناهی که مرتکب شده ایم و هر کار بدی که کرده ایم و هر نیت ناشایسته ای که در ضمیرمان نقش بسته است به سوی تو باز می گردیم و توبه می کنیم، توبه ای که در آن بازگشت به گناه هرگز نباشد و بازگشتی که در آن هرگز روی آوردن به معصیت نباشد. بارالها! این عید را بر تمام مؤمنان مبارک گردان و در این روز، ما را توفیق بازگشت به سویت و توبه از گناهان عطا فرما.» (3)

پی نوشت ها:

1- محمدی ری شهری، میزان الحکمه، 7/131 - 132

2- میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، المراقبات فی اعمال السنه، تبریز، 1281 ق ص 167، مجله پاسدار اسلام، ش 101، ص 10

3- نک: ماهنامه پاسدار اسلام، شماره 101، اردیبهشت ماه 1369 ص 10 - 11، 50

رمضان، تجلی معبود (ره توشه راهیان نور) صفحه 248

جمعی از نویسندگان

apixbax.rozblog.com

Mr.Apix بازدید : 186 چهارشنبه 18 مرداد 1391 نظرات (0)

 Basics Of Character Animation – قسمت اول

انیمیشن چیزی فراتر از حرکت object هاست ( با احتساب تکنیک ها و مباحثی که در انیمیشن ۳D وجود دارد ) . کاراکتر ها باید روی کاغذ پیاده شده و مطمئن باشید که قابلیت های خوبی برای انیمیشن دارند. حال وقت آن است که به این مبحث پرداخته و وارد زمانبندی Timing و حرکت Motion  که قلب انیمیشن هستند شویم.

آگاهی از قانون اول نیوتون جزء اولین عناصر حرکتی است. دیدن و برسی کردن موجودات زنده، دیدن منابعی مانند : فیلم، پانتومیم، کارتون های کلاسیک ، از جمله راه هایی هستند که به شما در راه شناخت حرکت کمک خواهد کرد. مباحثی چون : Squash and Stretch , Anticipation, Overlapping action, Follow through را بدانید.

زمان، عنصر گرانبهایی است که باید عاقلانه مورد استفاده قرار گیرد. زمان، ماده ی خامی است که توسط : بازیگران، کمدین ها و موزیسین ها بسیارمورد استفاده است. یک کمدین، با زمانبندی کمیک، دقیقا می داند که چگونه مشت پرتاب کند، انیماتوری که زمانبندی را می شناسد، به خوبی میداند که کاراکتر کجا باید عکس العمل نشان داده، پلک بزند یا بخندد. زمان تنها عاملی است که انیمیشن را از یک تصویر، متمایز می کند. با یک زمانبندی خوب، کاراکتر های شما زنده می شوند و بدون آن، چیزی جز موجودات بی جان به نظر نخواهند رسید.

character Design BY : Jasen Strong

زمان، تمامی منظر فیلم شما را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

  1. اول : کل زمانی است که در اختیار دارید، به عنوان مثال : یک انیمیشن تبلیغاتی ۳۰ ثانیه ای یا یک فیلم بلند انیمیشن ۹۰ دقیقه ای .
  2. دوم: قطعه قطعه کردن پلان ها وسکانسها در این محدوده که تمپو و حال و هوای فیلمتان را شکل می دهد.
  3. سوم : زمانبندی و بازیگری کاراکتر های انیمیشن که نوع بازی در هر صحنه را مشخص می کند.

فکر کنید که فیلمتان موزیکال است، در این صورت نیز باز با “زمان” روبرو هستید. فیلم انیمیشنی که روی آن کار می کنید، به مانند سمفونی است که آهنگ ساز در حال ساخت آن است، ولی به جای نت در موسیقی، حرکت و بازی کاراکتر هاست !، هر حرکت در هر صحنه، باید در مکان و زمان صحیحی باشد. زمانبندی نادرست، فیلم انیمیشن را بی جان و دلخراش می کند…

پروسه ی زمانبندی :

پس از اینکه زمان کلی و نوع پروژه مشخص شد، فیلمنامه و استوری بورد آماده می شود، سپس دیالوگ ها ضبط می شود.

” دیالوگ ” عنصر مهمی است که باعث تخمین طول فیلم می شود، پس حساس باشید ! . کاراکتر هایی که به آهستگی صحبت می کنند، باعث هدر رفتن زمان، و کاراکتر هایی که با سرعت حرف می زنند، باعث می شوند تا زمان به سرعت مورد استفاده قرار گیرد.

در هر شرایط، پس از ضبط دیالوگ، انیماتیک یا لایکا ریل تهیه می شود، تا راف زمانبندی کل فیلم  به دست آید. چنانکه در مباحث قبلی اشاره شده، برای تهیه ی انیماتیک، باید شات های استوری بورد را اسکن کرده و در نرم افزار های تدوین، مثل Premiere بچینید و تنظیم کنید.

سپس در هر شات، نوع حرکت و زمانبندی حرکت کاراکتر یا کاراکتر ها مشخص می شود، در پروژه های بزرگ سنتی ۲D ، این کار را با استفاده از X-Sheet یا Exposure Sheet انجام می دهند، در CGI ، این کار بر عهده ی انیماتور است.

در ادامه، مهمترین بخش تعیین تعداد فریم در هر ثانیه یا FPS است، این بخش بسیار ساده است، برای فیلم ۲۴fps باید در نظر بگیرید. معمولا در ایران و در پروژه های تله ویزیونی این عدد ۲۵ fps است. برای تشخیص درست اینکه هر حرکت چقدر طول می کشد، بهترین وسیله Stopwatch است، بازی را در ذهن تجسم کنید و زمان آن را بسنجید یا خوتان بازی کنید و زمانش را ثبت کنید.

X-sheet در انیمیشن سنتی، صفحه ای از کاغذ است که به ستون های عمودی و افقی تقسیم شده است، هر سطر افقی، به معنای یک فریم از انیمیشن است، ستون های عمودی هم شامل اطلاعاتی از جمله : دیالوگ، زمانبندی و دوربین است.

 

 

منبع:puyanama.comرسانه تخصصی انیمیشن

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
اين سايت سعي دارد محيطي آموزشي براي هنرمندان ايجاد كند تا سطح دانايي را در رابطه با رشته خود يا رشته مورد علاقه افزايش دهد و آشنايي با افراد هنرمند در فضاي مجازي اينترنت و در نهايت همكاري در پروژه هاي كاري شخصي يا گروهي هر يك از افراد
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    با ايجاد كدام بخش انجمن موافق هستيد؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 416
  • کل نظرات : 36
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 8
  • آی پی امروز : 23
  • آی پی دیروز : 68
  • بازدید امروز : 25
  • باردید دیروز : 77
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 269
  • بازدید ماه : 4,592
  • بازدید سال : 24,283
  • بازدید کلی : 166,864